Karnival Suara Kuala Lumpur

KSKLSuara Kuala Lumpur diadakan di pekarangan Perpustakaan Kuala Lumpur berdekatan Dataran Merdeka pada 22 Mac 2014. Sedikit penambahan bulan ini, SKL akan dimulakan dengan Karnival Jualan dari 10.00 pagi hingga 6.00 petang yag juga turut diisi dengan pelbagai kegiatan forum, persembahan dan pelancaran di pentas terbuka.

4-6 petang akan diadakan Bengkel Adat, Protokol, dan Pengacaraan Majlis menggunakan Teromba oleh Datuk Paduka Dr Rosli Saludin.

Pada jam 8.30 malam diadakan acara persembahan Baca Puisi, Lagu Puisi dan Muzik.

SKL bulan ini menampilkan Kumpulan Kebudayaan UTHM yang membawa gabungan persembahan tradisi dna moden. Penyair-penyair yang mengambil bahagian ialah Datuk Paduka Dr Rosli Saludin, Dr. Victor Pogadev, Nasury Ibrahim, Ainul Muaiyanah Sulaiman, Ladin Nuawi, Zainal Rashid Ahmad dll. Turut ditampilkan ialah persembahan muzik dari Kumpulan Chekdet dan Jack Dzull, di samping penampilan istimewea Syed Amran dari kumpulan Sahabat.

Suara Kuala Lumpur diadakan pada minggu ketiga setiap bulan dalam usaha menyemarakkan Kuala Lumpur dengan kegiatan kebudayaan dan kesenian. Acara ini dianjurkan oleh Nusa Centre dengan kerjasama DBKL, DBP, ITBM.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *